PRAKTIJK
DE BRUG NAAR MORGEN
PRAKTIJK
DE BRUG NAAR MORGEN
Kind en Gezin vanaf 12 jaar
INLEIDING
Praktijk de brug naar morgen (0468-188136) is een onafhankelijke zelfstandige praktijk voor psychologische hulpverlening waarbij deze vorm van hulp gericht is op het behouden van of het terugvinden van een gezonde levensstijl en een bevredigende levenskwaliteit. Onafhankelijk betekent ook dat wij geen informatie verstrekken aan derden zoals Gemeente-instelling, werkgever, mutualiteit/zorgverzekeraar et cetera. In de lijn met geldende richtlijnen voor de Geestelijke Gezondheidszorg worden de protocollaire behandelingen geboden op locaties in de stad Brugge, en grensgebied Zeeuws-Vlaanderen.
U heeft geen verwijsbrief nodig, er is geen wachtlijst en vergoeding is mogelijk
Wij gaan voor kortdurende laagdrempelige- en betaalbare (hooggekwalificeerde) behandelingen. Hiervoor heeft u geen verwijsbrief nodig en de praktijk zeven dagen per week open, ook s'avonds. Dit betekent dat iedereen die hulp nodig heeft bij psychische klachten, relatieproblemen en gezinsvraagstukken dezelfde dag nog een afspraak in de praktijk kan maken met een van onze therapeuten. Dit ongeacht zijn of haar financiële positie, nationaliteit en problematiek. Ook als u voorheen bij een andere specialist bent geweest. (Zie ook de rubriek Tarieven 2024)
THERAPIE
Wat is therapie?
Therapie in de geestelijke gezondheidszorg is gericht op het voorkomen, behandelen en leren omgaan met psychische problemen en levensproblemen. Therapeuten en andere zorgprofessionals kunnen mensen met verschillende soorten therapieën helpen. Gesprekken tussen therapeut en de cliënt zijn vaak een belangrijk onderdeel van psychologische therapieën. Een goede relatie tussen cliënt en therapeut helpt de behandeling te laten slagen.
Wanneer is therapie nodig?
De meeste therapeuten en andere zorgprofessionals in de geestelijke gezondheidszorg maken gebruik van de DSM-V. Dit boek kan worden gezien als een handleiding om klachten, problemen en aandoeningen te categoriseren en te benoemen. Ernstige lijdensdruk of grote problemen in je sociaal of beroepsmatig functioneren zijn belangrijke elementen van psychische aandoeningen. Therapie kan hierbij helpen. Therapie kan je ook leren om met milde psychische klachten om te gaan.
Wat doet een therapeut?
Therapeuten in de geestelijke gezondheidszorg helpen je inzicht krijgen in en leren omgaan met gevoelens, gedachten en gedrag. Wat een therapeut precies doet is afhankelijk van zijn of haar achtergrond en de vorm van therapie. Een veel gegeven vorm van therapie is cognitieve gedragstherapie CGT. Deze vorm van therapie is erop gericht niet-helpende gedachten te vervangen door helpende gedachten.
Soorten therapie
Er zijn veel vormen van therapie mogelijk. Naast reguliere therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie CGT, zijn er ook verschillende soorten alternatieve therapie mogelijk. Waar de ene therapie zich richt op de samenhang tussen gedachten, gevoelens en gedrag (zoals cognitieve gedragstherapie CGT), richt de andere therapie zich op het leren je minder te vereenzelvigen met je gedachten (zoals mindfulness en ACT).
INFORMATIE- EN VRIJE KEUZE
De cliënt is de enige persoon om te bepalen welke begeleiding, bemiddeling of therapie voor hem of haar de beste is. Niemand kan dat voor een individu bepalen als alleen het individu zelf. De keuze van de cliënt is natuurlijk afhankelijk van de informatie die een cliënt tot zijn of haar beschikking heeft. Een uitgebreide voorlichting is daarom van groot belang, alsmede preventieve zorg en dat geven wij u graag.
Wat zijn uw klachten? Maak een keuze in de rubriek 'Kind/Gezin' en sub-rubrieken zoals:
- Opvoeden met gezond verstand
- Stress bij kinderen
- Een verslaving in huis
- Ongezien opgegroeid
- Te vroeg volwassen
- Leven met een (psychisch) zieke ouder
- Communicatieproblemen kind ouder
- Kinderen en hun ouders na een scheiding
- Samengesteld gezin (plusmoeder en plusvader)
- De zorg voor pleegkinderen
Informatie over bijhorende hulpverlening? Maak een keuze in de rubriek 'Praktijkinfo' en sub-rubrieken zoals:
- Systeem(Gezin)therapie, SyT
- Cognitieve Gedragstherapie, CGT
- Mindfulness Based Cognitive Therapy, MBCT en ACT
- Oplossingsgerichte therapie
- Psychosociale therapie
- Relaxatietherapie
Samenwerking met andere specialisten
De therapeut van de praktijk de brug naar morgen is veelzijdig opgeleid en een ervaringsdeskundige, en kan daarom zowel een coach, mediator en therapeut tegelijk zijn. Dat is voor u prettig, tijd- en kostenbesparend. Wanneer nodig werkt hij of zij samen met andere hulpverleners zoals een accountant, advocaat, medisch specialist en een psychiater. Deze samenwerking is altijd in overleg met de cliënt.
Heeft u vragen over 'Kind en Gezin' en/of deze hulpverlening geschikt is voor uw hulpvraag? Neem vrijblijvend contact op met onze praktijk.